Ät med stil på några av världens lyxrestauranger

Är det dags att resa utomlands? För dig som föredrar att äta på restauranger av högsta kvalitet finns det många bra ställen att välja bland, oavsett om du reser inom Europa eller till andra sidan jordklotet.

Om du är den som vill få så mycket ut av ditt resmål som möjligt och vidga smaksinnet, kan du välja att gå direkt till den restaurang som redan har ett omdöme av toppklass. På så sätt slipper du bli besviken och du redan vet vad du kan förvänta dig innan du kliver in på restaurangen. Så passa på att utnyttja chansen när du ändå befinner dig på plats och se till att göra din vistelse så händelserik som möjligt! Visst kostar det en slant, men ta hjälp av lendify så att du inte missar denna typ av upplevelse, som kommer bli ett minne för livet! Här nedan listas några av världens mest exklusiva ställen.

London:

The Ivy – restaurangen som har funnits i över hundra år! 1917 öppnade The Ivy portarna för sina gäster och var då bara ett italienskt café som senare kom att utvecklas till en av Londons mest fashionabla restauranger. Många celebriteter, affärsmän och konstnärer har kommit och gått genom åren. Priset ligger i snitt runt 14 pund för en förrätt och cirka 24 pund för en huvudrätt. Låt dig inspireras av restaurangens historia och härliga atmosfär.

Rom:

All Oro – familjerestaurangen som bara har funnits sedan 2007, men som redan sedan starten har lyckats få många fina omdömen, bland annat Michelinstjärnan. Här får du betala runt 30 euro för en förrätt och 45 euro för en huvudrätt. Passa på att få dig en äkta smakupplevelse i Italiens underbara huvudstad.

New York:

Lucien – en mysig fransk bistro som serverar ljuvlig mat, men även härliga viner av olika slag. Förrätterna snittar på ungefär 20 dollar och huvudrätterna 40 dollar. Gör ett besök i den lilla mysiga bistron och fly undan storstadens brus för en stund. Du kommer garanterat inte att ångra dig.

Peking:

King’s joy – den kinesiska och vegetariska restaurangen, som erbjuder goda måltider även för den som inte är vegetarian, men som kan tänka sig att testa något nytt. Priset ligger runt 130-700 kronor. Restaurangen ligger mysigt till i staden och skapar en harmonisk känsla. Det är något du bara inte får missa när du är i Peking.

Dubai:

Coya – restaurangen som andas lyxen av Dubai. Går du på diet kan denna restaurang vara bra, eftersom de skriver ut antalet kalorier för varje rätt. Här kan du få allt ifrån bläckfisk till oxsvans. Du får betala runt 200 kronor för en förrätt och 600 kronor för huvudrätten. Passa på att lyxa till det när du ändå befinner dig i en av världens rikaste städer.

Sydney:

Beppi’s Restaurant – den italienska restaurangen i Australien. Här får du smaka äkta högkvalitativ italiensk mat. Beställ från deras ”antipasti-meny” om du vill äta lite sundare, eller gå lös på deras meny med pasta, som tillverkas färsk på plats i restaurangen. Prisklassen ligger på 40 dollar med några dollars skillnad beroende på val av rätt. Mer italienskt än så här blir det knappast.