Mat över hela världen

Detta är sidan som samlar information om restauranger över hela världen. Här kan du få inspiration om vart du ska äta nästa gång du reser bort, eller vilken restaurang du ska boka bord på inför affärsmötet nästa vecka. Vi tipsar även om de bästa restaurangerna om du har barn med dig på restaurangbesöket, om du kan ta med din hund eller inte och om de serverar vegetariska rätter. Om du är allergiker kan det vara svårt att veta vart du ska gå om du är på besök i en stad. Vi ger rekommendationer här, så håll utkik efter dina preferenser!

Att komma till en ny stad kan vara lurigt, du vet sällan vart du ska gå ut och äta om du inte fått specifika rekommendationer på en restaurang från en vän som kanske varit där tidigare. Därför har vi samlat information om restauranger över hela världen för att det ska bli lättare för dig att veta och hålla koll på vart du ska gå och äta när du kommer till en viss stad som du kanske inte varit i tidigare. Kika in på vår hemsida, res runt bland restauranger och dröm dig bort i smaklökarnas värld. Planera din nästa resa och ditt nästa restaurangbesök!

Vilken är din favoritmat?

Oavsett om du gillar asiatisk, amerikansk eller libanesisk mat så kan du genom vår sida hitta de bästa restaurangerna på den plats där du är eller ska resa till. Ett hjälpmedel när du kommer till ett nytt ställe, eller bara behöver tips om vart du ska gå när svärmor eller kusinen kommer på besök. Vi ger dig tips på vart du kan hitta den bästa indiska maten och vart du ska gå för att få den bästa sushin. Om du bara gillar hamburgare eller annan snabbmat kommer du att kunna hitta de bästa haken här på vår sida.

Att veta vilka restauranger du ska besöka

Vi ger bästa tipsen per stad och land. På så sätt kan du välja ut och filtrera vilka städer du ska till och se restaurangerna där. Det gör det lättare för dig att planera din nästa resa eller ditt nästa restaurangbesök. Du kan också filtrera ditt sökande på restauranger som bara serverar vegansk mat till exempel. Detta gör ditt nästa restaurangbesök lite enklare och lite roligare. Med hjälp av vår hemsida behöver du inte söka runt på olika sidor och spendera en massa tid på att välja ut rätt restaurang – här serverar vi dig all den informationen du kan tänkas behöva inför nästa måltid!

Om du vill äta ute på riktigt

Vem ser inte fram emot en kväll ute i ett europeiskt land en härlig sommarkväll. Något som man kan säga inte är lika vanligt utomlands som det kan vara i våra Nordiska länder är ju Grillen! Varma sommarkvällar i Sverige och man känner direkt att var och varannat hushåll tänder sina grillar, marinerar sitt kött och öppnar den medföljande kalla ölen. först då är det nog sommar på riktigt skulle vi våga påstå. Frågar man kockar så pratar de allt som oftast om smaken från en riktig kol-grill om de inte är dessutom pratar om smaken från en vedeldad grill. Alltså en grill där du eldar med ved, vilket verkligen sätter färg på matens smak. Vi säger dock inte nej till en god stek som har leget på en gasolgrill faktiskt, en riktigt bra gasolgrill kan prestera på nivåer bättre än en kolgrill även om smaken skiljer sig lite åt. Det är dock väldigt stor skillnad på en gasolgrill och en gasolgrill, det är ofta som man säger att man får vad man betalar för. Köper man en billig bill på jula, ja då har man just en sån hemma sen och får nog räkna med lite skavanker. Kollar man däremot på t.ex. gasolgrillar från Bluegaz som vunnit bäst i test flera år i rad, så kommer man bort från de här billigare varianterna och då får man också mycket bättre kvalitet. Så är det något som våra kockar skulle säga så är det verkligen att man ska unna sig och lägga på en slant extra för att få den där extrakvaliten, framförallt om man ska äta mat ute från en gasolgrill.

Vart går din nästa resa?

Kanske har du en resa redan planerad? I så fall kan du enkelt titta runt och välja dina favoritrestauranger här, som du vill besöka. Kanske funderar du på att boka en resa? I så fall kan du drömma dig bort bland våra restaurangrekommendationer och se vart du kan tänka dig att resa. Maten är en stor del av resan och kulturen, speciellt om du besöker ett annat land. Så låt oss hjälpa dig att skapa en drömresa, där du får besöka de restauranger som du gillar och tycker verka bra. Låt oss hjälpa dig få en kulinarisk upplevelse när du drar iväg till nya destinationer!